Tästä alkaa uuden opintojaksoni oppimispäiväkirjan kirjoittaminen. Tarkoitus on reflektoida omaa oppimis- ja opiskeluprosessia. Tarkoitukseni on pitää päiväkirjaa siten, että ensin kirjaan tänne tulevat luennot ja tehtävät, jonka jälkeen reflektoin niitä.

Opintojakson nimi on Verkkokurssin tuotantoprosessi, 10op. Ideana on suunnitella ja toteuttaa verkkokurssi. Suoritan opintojakson etänä Jyväskylän yliopistoon, Leena Hiltusen ohjaamana. Vuodatus.net on itselleni oudompi kuin bloggeri, mutta eiköhän tämä tästä etene.

*********************************************************************************************************************'

Oppimispäiväkirja

Ilmoittauduin opintojaksolle parisen viikkoa sitten. Sitä ennen olin tutkinut netistä kurssin tavoitteita ja sisältöä. Käytössämme on tuttuun tapaan Wiki -ympäristö jonne kirjoitetaan (iteroidaan) harjoitustyötä vaiheittain (=verkkokurssi). Harjoitustyötä koostetaan siis wikiin siten, että itse suunnittelutyö tulee kirjatuksi sinne samalla kun harkka valmistuu. Oppimateriaalit sijaitsevat Moodlessa ja Kopassa.

Aloitin opintojakson silmäilemällä ensin Moodlen sisältöä: tutut asiat kävin läpi otsikkotasolla ja uusia aiheita klikkailin auki, silmäillen. Uteliaisuudestani kävin myös lukemassa keskustelualueiden viestejä ja kurkkasinpa jopa paria valmista harjoitustyötäkin (videoituja seminaariesityksiä).

Opiskelijan ohjeet/oppaat luettuani palautin mieleeni Confluence Wikin käyttöä: kirjauduin ympäristöön ja luin opettajan ohjeita. Ympäristö oli aikaisemmista opinnoista tuttu, mutta jotkut asiat olivat päässeet unohtumaan.

Tehtävä 1 ja viikko 1

Luennot: Johdanto verkkokurssien maailmaan, Suunnittelun perusteet

Tehtävänä miettiä harjoitustyön aihetta.

Ensimmäinen viikko alkaa tutustumalla verkkokurssin suunnittelun periaatteisiin sekä tutustumalla opintojaksolla käytettävään suunnittelumalliin.