Verkkokurssin tekninen suunnittelu ja toteutus on hyvässä mallissa. Olen suorittanut ensimmäisen iteraation sekä tehnyt siinä esille tulleet korjaukset / puutteet.

Rajauksia löytyi kolme vaikka alunperin kuvittelin tekeväni kurssin kerralla valmiiksi ;-). Connectin näkökulmasta rajattava tekijä on Breakroomsien käyttöohjeiden puuttuminen. Koska kurssilaiset ovat etäluentojen tai webinaarien järjestäjinä vielä alkutaipaleessa en kanna huolta Breakrooms -ohjeiden puuttumisesta. Mennään askel kerrallaan eteenpäin eikä hauka heti liian suurta palasta. Edistyneemmän käytön ohjeet tulevat aikanaan Optimaan. Pedagogisen ja vuorovaikutteisen käytön näkökulmasta ohjeista jää puuttumaan Connectin 'Interaktiivinen käyttö'. Kyseessä on Humapin käyttämän mallin mukainen menetelmä, jossa hyödynnetään Notes- ja Chat -Podeja. Niiden käyttömahdollisuudesta kerrotaan kyllä, mutta Humapin käyttämä malli puuttuu. Kolmas rajaus kohdistuu menettelytapaohjeiden tulostamiseen. Menettelytapaohjeet ovat syntyneet, mutta eivät ole siinä mielessä käyttäjäystävälliset, että ne voisi tulostaa yhtenä "pakettina".

Kaiken kaikkiaan tekninen suunnittelu oli mielekästä. On kiva tehdä jotain näkyvää; tuloksen näki heti näytöllä. Tekninen suunnittelu oli varsin työläs osa. Sinänsä ei tullut uusia asioita esille, mutta huokaisin helpotuksesta kun sain suunnitelman tehtyä.
 
I iteraation myötä päivitin Optiman visuaalista ilmettä. Vielä en ole kuviin täysin tyytyväinen. Lisäksi puuttuvat sisältöaiheet vaivaavat: rajauksessa kerrotut. Connectista puuttui pari toimintoa, jotka lisäsin ohjeisiin.